יום שישי, 24 באוקטובר 2014

איך כדאי להכין את האוכל?

אוכל, איך וכמה למה?

אוכל, האנרגיה לגוף. בלי אוכל לא נשרוד. אין ספק. אבל איך כדאי להכין את האוכל, זה כבר סיפור אחר לגמרי שמשנה את התמונה כולה. זה משפיע על הדיאטה שלנו, על כמות הקלוריות שאנו מכניסים בסופו של דבר לגוף וגם על הוויטמינים ושאר דברים אחרים באוכל עצמו. אם כך, כיצד לאכול?




- דרך האוכל -

ישנן כמה דרכים עיקריות להכנה של אוכל. כמובן שכל מזון וסוג ההכנה שלו, אך נבדוק את יתרונותיה וחסרונותיה של כל דרך.


בישול:

כמה קל לקחת סיר, לזרוק כמה תבלינים לשם, בשר, ירקות וזהו. יש אוכל לכל המשפחה. ואכן,בישול היא דרך טובה מאוד להכנת אוכל.

יתרונות:
  • כמות גדולה של אוכל בפעם אחת.
  • ללא הרבה שמן.
חסרונות:
  • יחסית איטי.

אפייה:

יתרונות:
  • כמות אוכל גדולה בפעם אחת.
  • שומר יחסית על רוב הוויטמינים באוכל.
  • חוסך שימוש בכמות שמן גדולה.
חסרונות:
  • זמן הכנה יחסית ארוך.

טיגון:

יתרונות:
  • זמן הכנה קצר.
חסרונות:
  • משתמשים בכמות שמן גבוהה.
  • בדרך כלל כמות אוכל קטנה בפעם אחת.
  • מאבד מהר מהערכים התזונתיים של המזון.

שתפו עם חברים אם אתם חושבים שזה חשוב שגם אחרים יראו את זה ויתחילו לחשוב על הבריאות והחיים שלהם.

עכשיו קצת מספרים

  • ב-100 מ"ל שמן יש קרוב ל-830 קלוריות.
  • 100 מ"ל זה טיפה יותר מחצי כמות של כוס חד פעמית.
  • בטיגון שניצלים או צ'יפס למשל, משתמשים בכ-400 עד 500 מ"ל שמן.
  • בכף שמן אחת יש כ-40 קלוריות.
  • אדם בוגר צריך לצרוך לא יותר מ-1400 עד 1500 קלוריות ליום(אדם שלא מתאמן או עושה פעילות גופנית).
  • כדי להוריד ק"ג שומן אחד יש לשרוף יותר מ-7000 קלוריות.
ניתן להסיק מכך שגם כאשר שמים מעט שמן, זה מקפיץ בצורה חדה את כמות הקלוריות באוכל, ובנוסף כמעט שלא מוסיף ערכים תזונתיים בריאותיים.
כאן לא הכנסתי את הקלוריות שמגיעות מהאוכל עצמו, רק השמן. נוסיף לזה תוספת של תפוחי אדמה, שהם משמינים בפני עצמם, אורז/פסטה בנוסף, וקיבלנו בארוחה אחת לדוגמה של שניצל אחד, קצת פירה/תפוחי אדמה/צ'יפס וקצת אורז, הגענו ל-800 קלוריות, וזה בלי השתייה המתוקה, הסלטים המשמינים כמו חומוס, מטבוחה וכו'. בינינו, מי אוכל שניצל אחד? לפחות שניים, וכל אחד מהם זה משהו כמו 350 קלוריות לפחות.

סיכום

לסיכום אומר, שימו לב מעתה לכמות השמן שאתם משתמשים באוכל.
לפי מה שרשמתי למעלה, כמובן שעדיף, כשאפשר, לאפות בתנור. זה עוזר מאוד לדיאטה תקינה והצלחה לאורך זמן.
הכי קל זה להכניס אוכל לגוף, כשתרצו להוריד את זה בסופו של דבר, כאשר רק תשמינו, זה יהיה כרוך בעבודה קשה ומרובה, האם זה שווה את זה? הגוף שלכם בעצמו אומר לכם שלא. הוא "כבר לא סוחב". מכאן זו החלטה שלכם אם אתם מתחילים לאכול בריא יותר ולגרום לעצמכם חיים טובים יותר. זו עבודה קשה, אבל זה אפשרי בהחלט, צעד אחרי צעד. אנחנו נעשה זאת ביחד.

שתפו עם חברים אם אתם חושבים שזה חשוב שגם אחרים יראו את זה ויתחילו לחשוב על הבריאות והחיים שלהם.

שמרו על הבריאות שלכם, תתחילו לזוז. נתראה בפעם הבאה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה